Wat is

Chi Neng Qigong

LICHAAM EN GEEST IN BALANS

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld wordt beoefend met als doel gezond te blijven of te worden. De oefeningen zijn makkelijk en eenvoudig aan te leren. De oefeningen zijn erop gericht om de levensenergie te laten stromen en zo de balans in lichaam en geest te herstellen en bevorderen.

In China wordt Qigong al eeuwen lang beoefend als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. In deze leer wordt voor een groot deel uitgegaan van de helendekracht van het lichaam. “Qi” staat voor levensenergie en “gong” voor werken. Simpel gezegd betekent Qigong “werken met levensenergie”.

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is in de begin jaren 80 ontwikkeld door dr. Pang Ming, een arts in Westerse en Oosterse geneeskunde. Hij ontwikkelde Chi Neng Qigong met als doel de kunst van energiebeheersing voor iedereen bereikbaar te maken om hiermee de beschikking te krijgen over zijn/haar eigen zelfgenezend vermogen. Chi Neng Qigong is dan ook een medische qigongvorm, gericht op het versterken van de gezondheid. Om zijn doel te bereiken heeft Dr. Pang Ming de meest effectieve bewegingen en oefeningen uit bestaande qigongvormen en krijgskunsten gecombineerd. Hij richtte een onderzoeksinstituut op en het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld die in de jaren 1992 tot 2000 door meer dan 300.000 mensen met 180 verschillende klachten werden bezocht. Zij werkten daar aan hun gezondheid door dagelijks uren te trainen. De Chinese overheid heeft Chi Neng Qigong officieel erkend als de meest helende vorm van qigong.

Door de oefeningen worden de meridianen geopend. De bewegingen stimuleren en masseren de organen, versterkt gewrichten en rug, verbeterd de lymfestroom en ontgift het lichaam.

De bewegingen van Chi Neng Qigong zijn gebaseerd op de bewegingen van kraanvogels. Met zachte, vloeiende bewegingen stijgen zij op en dalen ze weer. Deze zachte en vloeiende bewegingen zorgen voor mentale rust.

Energieën

Vanaf het moment dat wij geboren worden, wordt ons lichaam en onze geest gestuurd door energieën. Dat merk je bijvoorbeeld na een intensief gesprek. Voor het gesprek voel je je fit en energiek, na het gesprek moe en energieloos. De energie is weggestroomd. Chi Neng Qigong helpt ook die energie beter in balans te brengen en te houden.

Vragen of les boeken? Neem contact op

Plan een bezoek

© 2024 Chi Neng Qigong Nissewaard. All Rights Reserved.

Vragen of les boeken? Neem contact op

Plan een bezoek

© 2024 Chi Neng Qigong Nissewaard. All Rights Reserved.